Translate

divendres, 5 d’agost del 2016

CARRER DE LES TROMPETES ANY 1970
 

ANGLES DE BARCELONA

Carrers, places i panoràmiques

Es tracta d'un sortit de 40 composicions, dels racons de la ciutat, que de sempre més m'han agradat, son llocs situats essencialment pels voltants de SANTA MARIA DEL MAR, en el Barri de Ribera.  
Abans per allà els anys 60, hi havia quantitat de pintors, que els diumenges a l'estiu, corrien el barri pul·lulant els carrerons per buscar tema i pintar, anaven carregats amb grans teles i tots portaven el paquetet de l'esmorzar, eren llocs frescos tot i las mosques i las ferums que se sentien , però era fàcil d’arribar-hi i la tertúlia estava  garantida. Per la mateixa raó i per varià, també anàvem sovint a Montjuïc, a pintar panoràmiques o les barraques, amb aquells personatges tan plens de costums memorables, avui increíbles.
Així doncs penjo aquestes visions amb els records que contenen i que encara avui són llocs localitzables i maquíssims, de perdurables contrastos arquitectònics que fan la delícia dels visitants i dels mateixos pintors, que per cert, segueixen amb la tradició, donant especial rellevància a aquest petit món, icònic de la nostra ciutat.
xavier marsà